Logo Tuinwinkel de Boshommel

Workshops

Ik geef je in de winkel graag advies, maar soms is er niet genoeg tijd om alles te vertellen of heb je behoefte aan nog meer verdieping op een bepaald onderwerp.

En hoe leuk is het om dit gezellig samen te doen met anderen? Daarom organiseer ik workshops in de winkel, waar je samen met anderen aan de slag gaat met bijvoorbeeld kamerplanten, de moestuin of de biodiversiteit in je tuin.

De eerste workshops staan al gepland. Klik op de titel van de workshop voor meer informatie. Wacht niet te lang met aanmelden, want er is maar beperkt plek!


Agenda 2024:

15 februari: 'Permacultuur toepassen in je moestuin'

21 februari: 'Zo krijg je een tuin vol natuur'

Nieuw: 5 maart: 'Zo krijg je een tuin vol natuur'

Nieuw: 20 maart: 'Moestuinieren voor beginners'


Privé workshops voor groepen volwassenen en kinderen of voor bedrijven zijn ook mogelijk!  Klik hier voor meer informatie.

'Hoe houd je je kamerplanten in leven?'

Workshop 'Hoe houd je je kamerplanten in leven?'

Datum: <nog geen nieuwe datum gepland>

Tijd: 20:00 - 21:30

Ben je gek op groen in huis, maar vind je het lastig om je kamerplanten goed te verzorgen? Gaan zelfs vetplanten dood? Begin het jaar goed en leer over alle ins en outs van kamerplanten. Wat is de goede plek voor je kamerplant? Hoe vaak en hoe veel geef je nu water? Hoe zit het met voeding en verpotten? Is er verschil qua verzorging in de winter en de zomer (hint: ja!)? En wat als er beestjes (bladluis bijv.) in je planten zitten? Ik vertel er je alles over en je krijgt de mogelijkheid om al je vragen te stellen!


Er is plek voor maximaal 8 personen

Kosten: 25 euro per persoon, inclusief een drankje en wat lekkers

Workshop 'Moestuinieren  voor beginners'

Woensdag  20 maart 2024 (nog 5 plekken)

Tijd: 19:30 - 22:00

Droom jij van tomaten, wortels en sla uit eigen tuin, maar weet je niet waar je moet beginnen? Meld je dan snel aan voor de workshop 'Moestuinieren voor beginners!' In deze 2,5 uur durende workshop neem ik je mee in de basisprincipes van het groeien van je eigen groenten en fruit. En dat kan al op 1 vierkante meter, dus je dat kan ook in een kleine tuin en zelfs op een balkon. Je leert over de juiste plek voor je moestuin, over de bodem, hoe je op de juiste manier zaait en hoe je voor bestuiving zorgt. Na alle informatie kies je welke gewassen je wilt gaan telen en ga je aan de slag met je moestuinplan voor 2024!

Er is per avond plek voor maximaal 8 personen.


Kosten: 35 euro per persoon, inclusief  een drankje en wat lekkers én 10% korting op zaden en moestuinbenodigdheden

'Moestuinieren voor beginners'

'Permacultuur toepassen in je moestuin'

Workshop 'Permacultuur toepassen in je moestuin'

Datum: Donderdag 15 februari 

Tijd: 19:30 - 22:00

Als je al een tijdje een moestuin hebt dan heb je de term 'Permacultuur' waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen. En misschien weet je ook wel dat je bij permacultuur niet meer werkt met strakke vakken en rijtjes, maar alles juist meer door elkaar staat. Maar wist je dat het veel meer is dan dat? Permacultuur is een agrarische methode waarbij men streeft naar een systeem wat elkaar versterkt en in stand houd. Dat omvat verschillende principes over samenwerken met de natuur die je kunt toepassen op hele grote schaal, maar die je ook kunt toepassen op kleine schaal. In je eigen moestuin.
Op deze avond neemt Lidion Zierikzee van De Moestuinschool je mee in de basis van permacultuur, inclusief praktische voorbeelden. Denk aan zonering, no-dig, mulchen en polycultuur. Je gaat naar huis met voldoende inspiratie om dit moestuinseizoen  de technieken van permacultuur toe te passen in je eigen moestuin!


Er is plek voor maximaal 8 personen (nog 1 plek)

Nb. Deze avond is geschikt voor mensen die minimaal een paar jaar ervaring hebben met een eigen moestuin.

Kosten: 30 euro per persoon, inclusief een drankje en wat lekkers

Workshop 'Zo krijg je een tuin vol natuur'

Optie 1: Woensdag 21 februari 2024 (vol!)

Optie 2: Dinsdag 5 maart 2024 (nieuwe datum! nog 7 plekken)

Tijd: 19:30 - 22:00

In deze 2,5 uur durende workshop neem ik je mee in de wereld van biodiversiteit in je tuin. Want wat is biodiversiteit en waarom is het belangrijk? En hoe zorg jij met jouw tuin voor een fijne plek voor vogels, egels, bijen, vlinders en andere insecten? En hoe blijft het een fijne plek voor jou? Hoe onderhoud je een biodiverse tuin?

Na alle informatie krijg je de tijd om je eigen tuin eens kritisch te bekijken. Welke elementen kun je toevoegen voor extra biodiversiteit? Zo heb je aan het begin van het nieuwe tuinseizoen een mooi plan om mee aan de slag te gaan!


Er is per avond plek voor maximaal 8 personen

Kosten: 30 euro per persoon, inclusief een drankje en wat lekkers

'Zo krijg je een tuin vol natuur'

Kinder workshops

Workshops voor Kinderen

In 2023 bouwden we vogelhuisjes en plantten we aardbeien. Er zijn op dit moment nog geen nieuwe workshops voor kinderen gepland voor 2024


Privé workshop

Lijkt het je leuk om een workshop over tuinieren, biodiversiteit of planten te volgen met je familie, vrienden of collega's? Dat kan! Vanaf vijf tot tien personen is dit mogelijk in de winkel en ben je met meer dan tien personen kan dit eventueel ook op een andere locatie. Je kunt één van de bestaande workshops volgen of we kunnen samen kijken naar een geschikt onderwerp of leuke activiteit voor jouw groep.

Neem contact met me op voor de mogelijkheden!

Privé workshop