Logo Tuinwinkel de Boshommel

Workshops

Ik geef je in de winkel graag advies, maar soms is er niet genoeg tijd om alles te vertellen of heb je behoefte aan nog meer verdieping op een bepaald onderwerp.

En hoe leuk is het om dit gezellig samen te doen met anderen? Daarom organiseer ik workshops in de winkel, waar je samen met anderen aan de slag gaat met bijvoorbeeld kamerplanten, de moestuin of de biodiversiteit in je tuin.

Klik op de titel van de workshop voor meer informatie. Wacht niet te lang met aanmelden, want er is steeds maar beperkt plek!


Agenda 2024:

Donderdag 27 juni 19:30-22:00: Workshop bodemtuinieren door Van Nature Tuin


Update 18 mei 2024: In verband met de voorjaarsdrukte zijn er momenteel geen nieuwe workshops gepland door mijzelf. Later dit jaar verwacht ik weer nieuwe datums te prikken. Je kunt via dit formulier je gegevens achterlaten en dan houd ik je als eerste op de hoogte van de nieuwe data!


Privé workshops voor groepen volwassenen en kinderen of voor bedrijven zijn ook mogelijk!  Klik hier voor meer informatie.

'Bodemtuinieren'

Workshop 'Bodemtuinieren' door Van Nature Tuin

Datum: 27 juni 2024

Tijd: 19:30 - 22:00

Succesvol tuinieren begint met een gezonde tuinbodem. Wil je weten wat voor een bodem jij hebt en hoe je die verzorgt zodat je met meer gemak en meer succes tuiniert? Dan is deze workshop wellicht wat voor jou! De workshop wordt gegeven door Marion, ecologisch tuinontwerper.  Ze legt op een begrijpelijke manier uit wat de eigenschappen zijn van jouw bodem en hoe je jouw bodem verzorgd. Tijdens de workshop neem je een schoon (jam)potje met aarde uit je tuin mee, zodat je meteen aan de slag kunt! Aanmelden kan via de website van Marion, ook vind je daar meer informatie.


Er is plek voor  8 -10 personen

Kosten: 25 euro per persoon, inclusief koffie/thee en naslagmateriaal

Workshop 'Moestuinieren  voor beginners'

Datum: nog geen nieuwe datum gepland

Tijd: 19:30 - 22:00

Droom jij van tomaten, wortels en sla uit eigen tuin, maar weet je niet waar je moet beginnen? Meld je dan snel aan voor de workshop 'Moestuinieren voor beginners!' In deze 2,5 uur durende workshop neem ik je mee in de basisprincipes van het groeien van je eigen groenten en fruit. En dat kan al op 1 vierkante meter, dus je dat kan ook in een kleine tuin en zelfs op een balkon. Je leert over de juiste plek voor je moestuin, over de bodem, hoe je op de juiste manier zaait en hoe je voor bestuiving zorgt. Na alle informatie kies je welke gewassen je wilt gaan telen en ga je aan de slag met je moestuinplan voor 2024!

Er is per avond plek voor maximaal 8 personen.


Kosten: 35 euro per persoon, inclusief  een drankje en wat lekkers én 10% korting op zaden en moestuinbenodigdheden

'Moestuinieren voor beginners'

'Hoe houd je je kamerplanten in leven?'

Workshop 'Hoe houd je je kamerplanten in leven?'

Datum: nog geen nieuwe datum gepland

Tijd: 20:00 - 21:30

Ben je gek op groen in huis, maar vind je het lastig om je kamerplanten goed te verzorgen? Gaan zelfs vetplanten dood? Begin het jaar goed en leer over alle ins en outs van kamerplanten. Wat is de goede plek voor je kamerplant? Hoe vaak en hoe veel geef je nu water? Hoe zit het met voeding en verpotten? Is er verschil qua verzorging in de winter en de zomer (hint: ja!)? En wat als er beestjes (bladluis bijv.) in je planten zitten? Ik vertel er je alles over en je krijgt de mogelijkheid om al je vragen te stellen!


Er is plek voor maximaal 8 personen

Kosten: 25 euro per persoon, inclusief een drankje en wat lekkers

Workshop 'Zo krijg je een tuin vol natuur'

Datum: nog geen nieuwe datum gepland

Tijd: 19:30 - 22:00

In deze 2,5 uur durende workshop neem ik je mee in de wereld van biodiversiteit in je tuin. Want wat is biodiversiteit en waarom is het belangrijk? En hoe zorg jij met jouw tuin voor een fijne plek voor vogels, egels, bijen, vlinders en andere insecten? En hoe blijft het een fijne plek voor jou? Hoe onderhoud je een biodiverse tuin?

Na alle informatie krijg je de tijd om je eigen tuin eens kritisch te bekijken. Welke elementen kun je toevoegen voor extra biodiversiteit? Zo heb je aan het begin van het nieuwe tuinseizoen een mooi plan om mee aan de slag te gaan!


Er is per avond plek voor maximaal 8 personen

Kosten: 30 euro per persoon, inclusief een drankje en wat lekkers

'Zo krijg je een tuin vol natuur'

Kinder workshops

Zaadbommetjes maken

Datum: Nog geen nieuwe datum gepland

Kom met je kinderen naar de winkel om samen zaadbommetjes te maken! Dit zijn kleine bolletjes van klei, potgrond en bloemzaadjes. Dat wordt heerlijk kliederen! Deze zaadbommetjes kun je uitstrooien op plekken die wel wat bloemetjes kunnen gebruiken. Dat doen we voor blije bijen, hommels, vlinders en andere kleine beestjes.  


Er is geen maximaal aantal deelnemers, wel kan het zo zijn dat je misschien even op je beurt moet wachten.

Kosten: 5 euro per kindPrivé workshop

Lijkt het je leuk om een workshop over tuinieren, biodiversiteit of planten te volgen met je familie, vrienden of collega's? Dat kan! Vanaf vijf tot tien personen is dit mogelijk in de winkel en ben je met meer dan tien personen kan dit eventueel ook op een andere locatie. Je kunt één van de bestaande workshops volgen of we kunnen samen kijken naar een geschikt onderwerp of leuke activiteit voor jouw groep.

Neem contact met me op voor de mogelijkheden!

Privé workshop