Wat leuk dat je er bent!

Dit is Tuinwinkel de Boshommel in Apeldoorn

Hommels, hommels en nog eens hommels!


En bijen, vlinders, egels en vogels natuurlijk ook. Je tuin vol natuur, daar moeten we weer naar toe terug. Eruit met de tegels en erin met de biologische planten. Biologische tuinplanten zijn buiten opgekweekt zonder gif en kunstmest en daardoor super sterk en aangepast aan ons klimaat. Bij biologische tuinplanten gaat het in eerste instantie niet om de looks of grootte, maar om de wortels! Want met een goed wortelgestel, kan eenmaal op de juiste plek het groeien beginnen en zorgen sterke wortels voor mooie, gezonde planten. Vervolgens kun jij met een goed gevoel genieten van je planten en al het leven wat dat aantrekt.

 

Het is mijn missie om jou te laten kiezen voor biologisch als het aankomt op je tuin, je moestuin en al je groen binnen. Ook wil ik je laten kennis maken met inheemse tuinplanten, want sommige insecten zijn geheel afhankelijk van deze soorten. Gelukkig willen steeds meer mensen iets doen tegen klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. Red de bij! Ondersteun de egel! Maar hoe? En waar begin je? En waar doe je nu goed aan?

 

Ik geef je graag advies! Want kiezen voor biologisch tuinieren zou niet zo moeilijk moeten zijn als het nu is. Er zijn een hele hoop bevlogen ondernemers met prachtige planten en producten waar ik je in mijn winkel graag kennis mee laat maken. Deze producten zijn overigens ook heel geschikt als cadeau, zodat we samen de boodschap nog verder kunnen uitdragen. Sluit jij je ook aan?

HET TEAM

CÂTHY

Tuinwinkel de Boshommel

EIGENARESSE

Als klein meisje was ik al dol op Maya de Bij en hielp ik mijn opa in de groentetuin. Inmiddels heb ik mijn eigen moestuin en ook binnen staat het vol met planten. Mijn liefde voor planten deel ik graag met je.  Heb je een vraag, plantenprobleem of bepaalde wensen, kom langs in de winkel of stuur me een bericht!

ZAZU

Tuinwinkel de Boshommel

WINKELHOND

Zazu werkt partime in de winkel. Ze is vooral goed in snacken en slapen, maar rent ook graag achter een bal of stok aan.

PS. Mocht je bang zijn voor honden, dan kan Zazu zich achterin de winkel even terugtrekken - geen probleem!

Bevorder de biodiversiteit!

Planten en producten voor meer natuur in je tuin!

Atalanta

Assortiment


Tuinwinkel De Boshommel heeft een breed assortiment om de biodiversiteit in je tuin te bevorderen. Ik werk samen met verschillende inspirerende kwekers en leveranciers. Het assortiment verandert mee met de seizoenen en is dus elke maand verschillend! Het hele jaar door kun je zaden, potten, gereedschap en tuingrond kopen. Ook leuk om cadeau te geven!

 

Tuinplanten

Van halverwege maart tot ongeveer november hebben we biologische tuinplanten in de winkel, tevens verkrijgbaar in handige sets van 3 tot 4 planten voor op een specifieke plek. Wat denk je van planten als de kattenstaart, blauwe knoop, smeerwortel, veldsalie, kaardebol en beemdooievaarsbek. Deze plantennamen heb je misschien nog nooit gehoord, maar ze zijn hartstikke Nederlands (inheems) en daardoor naast mooi, ook super nuttig! Die kun je mooi combineren met je favoriete, biologische tuinplanten. Vraag in de winkel gerust om advies, ik help je graag de juiste planten te kiezen voor jouw tuin.

 

Moestuin

In februari start het moestuinseizoen. Binnen of in de kas kun je de eerste biologische groentes voorzaaien en in maart gaan de eerste groentes al in de volle grond (mits er geen sneeuw ligt). Voor een moestuin heb je geen lap grond nodig, ook op een klein balkon of dakterras kun je de lekkerste groentes verbouwen in moestuinbakken. Ik heb een groot assortiment bekende en minder bekende groentes en allerlei hulpmiddelen voor een mooie oogst. Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag gerust om advies!


Najaar, het vergeten tuinseizoen

In het najaar is het de tijd voor het planten van biologische bloembollen en wortelgoed. Struiken en jonge bomen kunnen namelijk het beste in het najaar geplant worden. In het najaar kan de plant namelijk alle energie steken in de wortels en daarmee energie sparen voor blad, bloemen en vruchten het jaar erop. Tevens is de herfst ook de tijd om bepaalde inheemse bloemen te zaaien. Bloemen zaaien in de herfst? Jazeker! Ik vertel je er graag meer over in de winkel.

 
Winter

Als het niet vriest, kun je in de winter ook nog prima bomen, struiken en bloembollen planten. Sommige bomen en struiken kun je het beste in de winter snoeien, denk aan de appel en de druif. Tevens kunnen de dieren in je tuin wel wat hulp gebruiken. Laat bladeren liggen voor insecten om te schuilen, zorg voor water in de tuin en voer de vogels wat bij. Mis je het groen? Ik heb ook mooie biologische kamerplanten! Biologische kamerplanten zijn op dit moment nog best zeldzaam, dus ik ben trots dat ik ze je kan aanbieden. Heb je vragen? Ik help je graag!

 

Heb ik iets niet? Laat het me gerust weten! Ik kan dan voor je kijken of ik het kan bestellen bij één van mijn mooie leveranciers.

Extra services

Wie houdt er nu niet van extra's?

Advies aan huis

Ik help je in de winkel graag op weg. Maar wil je liever advies aan huis? Dat kan! Tegen een kleine vergoeding kan ik je advies geven over je (nog te realiseren) moestuin, borders of kamerplanten. Ik kijk naar de ligging, de bodem en jouw wensen en ik kan je daarna een passend advies geven. Neem contact op voor meer informatie of kom langs in de winkel!

Voor bedrijven

Wil je jouw relaties of medewerkers verrassen met een leuk tuinpakket? Of een ander groen cadeau? Neem contact op voor de mogelijkheden voor groene kerstpakketten, cadeau-pakketten en relatiegeschenken.

Workshops

Er wordt nog aan gewerkt, maar het plan is om elke maand een workshop te geven in de winkel met een thema, dat we gezamenlijk verder kunnen uitdiepen. Denk aan 'hoe start ik een moestuin?' Of de basisprincipes van snoeien.

Wil je een privé workshop voor vrienden, familie of collega’s? Dat is mogelijk vanaf vijf personen en kan ook op een andere locatie voor meer deelnemers. Neem contact met me op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Onze merken

Je vindt in de winkel veel inspirerende merken waar ik je graag kennis mee laat maken!Bergs Potter

Prachtige bloem- en plantenpotten ontworpen in Denemarken en ambachtelijk gemaakt in ItaliëRotterzwam
Kweek je eigen oesterzwammen op je overgebleven koffiedik!En nog veel meer!

Boomkroon fruitbomen en -struiken, Vogelbescherming vogelhuisjes en voederhuisjes, Erdenfreund bijenhotels, hommelhuis en lieveheersbeestjeshuizen, De Wit tuingereedschap, Generosa verpotmatten van gerecycled canvas, Elho kweekbenodigdheden, BioGroei aaltjes, Natural Bulbs bloembollen en dahliaknollen, Terracotta olla's van Pepin en duurzame groeilampen van Mother.


Biologische tuinplanten

Vaste planten en kruiden van de volgende kwekers: Kwekerij van Houtum, Kwekerij de Hessenhof, De Glinstertuin en Zorgkwekerij SmaakBio-Kultura

Biologische potgrond, tuinaarde en compost. Want je bodem is de basis!De Bolster

Biologische zaden voor je moestuin uit Epe


Vitale Rassen

Een organisatie uit België die boeren helpt om zelf biologische zaden te vermeerderen


Cruydt-Hoeck
Inheemse (van oorsprong Nederlandse) bloemzaden voor een extra boost voor de biodiversiteit in je tuin!RAW.Plants
Biologische kamerplanten zijn nog best zeldzaam op dit moment, maar RAW.Plants wil hier een einde aan maken!