Logo Tuinwinkel de Boshommel

Wat leuk dat je er bent!

Dit is Tuinwinkel de Boshommel in Apeldoorn

Hommels, hommels en nog eens hommels!


En bijen, vlinders, egels en vogels natuurlijk ook. Je tuin vol natuur, daar moeten we weer naar toe terug. Eruit met de tegels en erin met de biologische planten. Biologische tuinplanten zijn buiten opgekweekt zonder gif en kunstmest en daardoor super sterk en aangepast aan ons klimaat. Bij biologische tuinplanten gaat het in eerste instantie niet om de looks of grootte, maar om de wortels! Omdat met een goed wortelgestel, kan eenmaal op de juiste plek het groeien beginnen en zorgen sterke wortels voor mooie, gezonde planten. Vervolgens kun jij met een goed gevoel genieten van je planten en al het leven wat dat aantrekt.

 

Het is mijn missie om jou te laten kiezen voor biologisch als het aankomt op je tuin, je moestuin en al je groen binnen. Ook wil ik je laten kennis maken met inheemse tuinplanten, omdat sommige insecten zijn geheel afhankelijk van deze soorten. Gelukkig willen steeds meer mensen iets doen tegen klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. Red de bij! Ondersteun de egel! Maar hoe? En waar begin je? En waar doe je nu goed aan?

 

Ik geef je graag advies! Omdat kiezen voor biologisch tuinieren zou niet zo moeilijk moeten zijn als het nu is. Er zijn een hele hoop bevlogen ondernemers met prachtige planten en producten waar ik je in mijn winkel graag kennis mee laat maken. Deze producten zijn overigens ook heel geschikt als cadeau, zodat we samen de boodschap nog verder kunnen uitdragen. Sluit jij je ook aan?

HET TEAM

CÂTHY

Tuinwinkel de Boshommel

EIGENARESSE

Als klein meisje was ik al dol op Maya de Bij en hielp ik mijn opa in de groentetuin. Inmiddels heb ik mijn eigen moestuin en ook binnen staat het vol met planten. Als je van de natuur houdt, dan ontkom je mijns inziens niet aan het maken van duurzame keuzes. Ook in je tuin! Mijn liefde voor planten deel ik graag met je en ik streef hierbij naar een win-win voor jou en de biodiversiteit.  Heb je een vraag, plantenprobleem of bepaalde wensen, kom langs in de winkel of stuur me een bericht!

ZAZU

Tuinwinkel de Boshommel

WINKELHOND

Zazu werkt partime in de winkel. Ze is vooral goed in snacken en slapen, maar rent ook graag achter een bal of stok aan.

PS. Mocht je bang zijn voor honden, dan kan Zazu zich achterin de winkel even terugtrekken - geen probleem!

Bevorder de biodiversiteit!

Planten en producten voor meer natuur in je tuin!

Atalanta

Assortiment


Tuinwinkel de Boshommel heeft een breed assortiment om de biodiversiteit in je tuin te bevorderen. Ik werk samen met verschillende inspirerende kwekers en leveranciers. Het assortiment verandert mee met de seizoenen en is dus elke maand verschillend! Het hele jaar door kun je zaden, potten, gereedschap en tuingrond kopen. Ook leuk om cadeau te geven (en kun je niet kiezen, heb ik ook cadeaubonnen)!

 

Tuinplanten

Van halverwege maart tot ongeveer november heb ik biologische tuinplanten in de winkel. Planten die buiten of in een koude kas zijn opgekweekt door gepassioneerde kwekers, zonder kunstmest en gif. Ze zijn daardoor wat kleiner dan je gewend bent van de tuincentra, maar vergis je niet: omdat ze niet zijn opgejaagd, zijn ze sterker en beter aangepast aan ons wisselende klimaat. Plus ze groeien bij jou uit tot mooie volwassen planten.


Wat denk je van planten als de kattenstaart, blauwe knoop, smeerwortel, veldsalie, kaardebol en beemdooievaarsbek. Deze plantennamen heb je misschien nog nooit gehoord, maar ze zijn hartstikke Nederlands (inheems) en daardoor naast mooi, ook super nuttig! Die kun je mooi combineren met je favoriete, biologische tuinplanten. Vraag in de winkel gerust om advies, ik help je graag de juiste planten te kiezen voor jouw tuin. Omdat een plant op de juiste plek, daar heb je het minste omkijken naar.

 

Moestuin

In februari start het moestuinseizoen. Binnen of in de kas kun je de eerste biologische groentes voorzaaien en in maart gaan de eerste groentes al in de volle grond. Voor een moestuin heb je geen lap grond nodig, ook op een klein balkon of dakterras kun je de lekkerste groentes verbouwen in moestuinbakken. Ik heb een groot assortiment bekende en minder bekende groentes en allerlei hulpmiddelen voor een mooie oogst. Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag gerust om advies!


Najaar, het vergeten tuinseizoen

In het najaar is het de tijd voor het planten van biologische bloembollen en wortelgoed. Voor de aanplant van struiken en jonge bomen is het najaar zelfs de optimale periode! In het najaar kan de plant namelijk alle energie steken in de wortels en daarmee energie sparen voor blad, bloemen en vruchten het jaar erop. Dat geldt dus ook voor je vaste tuinplanten. Tevens is de herfst ook de tijd om bepaalde inheemse bloemen te zaaien. Bloemen zaaien in de herfst? Jazeker! Ik vertel je er graag meer over in de winkel.

 
Winter

Als het niet vriest, kun je in de winter ook nog prima bomen, struiken en bloembollen planten. Sommige bomen en struiken kun je het beste in de winter snoeien, denk aan de appel en de druif. Tevens kunnen de dieren in je tuin wel wat hulp gebruiken. Laat bladeren liggen voor insecten om te schuilen, zorg voor water in de tuin en voer de vogels wat bij. Mis je het groen? Ik heb ook mooie biologische kamerplanten! Biologische kamerplanten zijn op dit moment nog best zeldzaam, dus ik ben trots dat ik ze je kan aanbieden. Heb je vragen? Ik help je graag!

 

Heb ik iets niet? Laat het me gerust weten! Ik kan dan voor je kijken of ik het kan bestellen bij één van mijn mooie leveranciers.

Extra services

Wie houdt er nu niet van extra's?

Advies aan huis

Sta je voor een uitdagende schaduwplek, wil je je eigen groenten kweken, je border bijenvriendelijk maken of heb je net je tegels verwijderd en weet je niet hoe nu verder?

Ik help je in de winkel graag op weg, maar sommige dingen zijn handiger om op locatie te bespreken. Dat kan! Samen maken we van jouw tuin een fijne plek, omdat ik geloof dat iedereen kan genieten van een groene en biodiverse tuin!
Workshops

Vanaf 2024 organiseer ik ook workshops in de winkel over verschillende onderwerpen! Klik snel verder om te kijken of er voor jou wat tussen zit! 


Voor bedrijven

Wil je jouw relaties of medewerkers verrassen met een leuk tuinpakket? Of een ander groen cadeau? Neem contact op voor de mogelijkheden voor groene kerstpakketten, cadeau-pakketten en relatiegeschenken.


Groen doet goed, ook tijdens het werk! Daar is zelfs wettenschappelijk bewijs voor! Ben je op zoek naar vergroening van je bedrijfspand en weet je niet waar te starten? Ik kan je helpen met de vergroening van je bedrijfspand! Neem contact op voor de mogelijkheden! 

Korting Biogroei

Door te werken aan de biodiversiteit (=soortenrijkdom) in je tuin, kun je een hoop plagen voorkomen. Denk aan lieveheersbeestjes en oorwormen die luizen eten, vogels die rupsen eten en egels en kikkers die je van de slakken in je tuin afhelpen.


Mocht een plaag in je tuin nu echt uit de hand lopen of je hebt binnen last van spint, bladluizen, trips of rouwvliegjes bij je kamerplanten; dan kun je natuurlijke vijanden ook actief inzetten. Hiervoor werk ik samen met Biogroei. Bij Biogroei kun je online nuttige insecten bestellen als aaltjes of larven van roofmijten, gaasvliegen en lieveheersbeestjes. Hun website staat vol met informatie hoe je dit effectief doet. Gebruik de code #DEBOSHOMMEL10 voor 10% korting.

Mooie merken

Je vindt in de winkel veel inspirerende merken en leveranciers waar ik je graag kennis mee laat maken!

Bergs Potter
Prachtige bloem- en plantenpotten ontworpen in Denemarken en ambachtelijk gemaakt in ItaliëRotterzwam
Kweek je eigen oesterzwammen op je overgebleven koffiedik!En nog veel meer!

onder andere: Vogelbescherming vogelhuisjes, insectenhotels en vleermuizenkasten,  De Wit tuingereedschap, Okatsune snoeischaren, Generosa verpotmatten van gerecycled canvas, RotPot fermentatie kits, Bokashi emmers, Elho kweekbenodigdheden, terracotta olla's van Pepin en Potterie Lutton uit Frankrijk en bio plantenvoeding van Cellmax


Biologische en ecologische tuinplanten

Onbespoten vaste planten en kruiden van de volgende kwekers: Kwekerij van Houtum, Kwekerij de Hessenhof, De Glinstertuin, Kwekerieje, Boomkroon, Eetbaargoed en Zorgkwekerij Smaak, plus biologische rozen van Kwekerij de BierkreekBio-Kultura

Biologische potgrond, tuinaarde en compost. Want je bodem is de basis!Biologische Zaden

Biologische zaden voor je moestuin uit Epe van De Bolster, biologische moestuin- en bloemen zaden van Vitale Rassen uit België, inheemse bloemzaden van Cruydt-Hoeck en speciale biologische moestuinzaden uit Frankrijk van La Ferme de Saint Marthe


Biologische Bloembollen

Biologische bloembollen en dahliaknollen van Kwekerij Huiberts, Eco-Bulbs en Natural Bulbs voor bijna jaarrond bloemen van bloembollen!


Tuinboeken
Er valt zo veel te leren over planten, tuinieren en de moestuin en gelukkig bestaan er mooie boeken die je hiermee helpen!

Ook voor kinderen!Biologische Kamerplanten
Biologische kamerplanten zijn nog best zeldzaam op dit moment, maar ik heb twee kwekers gevonden! In Nederland, én eentje in Duitsland.